petek, 29. junij 2012

še malo ...

Tako, zdaj gre zares. :)  Odštevava dneve.
Potne liste sva dobila iz Berlina z vizami, ki je precej zanimiva, saj ti še enkrat barvno sliko skenirajo v potni list. Sva pa dobila kar nekaj sivih las - mislila sva že, da so potne listi izgubili. Na e-maile in faxe na ambasadi niso odgovarjali, po telefonu jih je bilo precej težko dobiti. Ampak zdaj jih imava doma in potovanje se lahko začne.
Druga stvar je denar. Najbolje je vzeti ameriške dolarje, ki pa morajo biti kot iz tovarne (nezmečkani, nepopisani, novejši od 2006 in določene serijske številke so nezaželjene). Na banki me niti niso čudno gledali, ko sem to vse povedala. In po 10-ih minutah sem imela lepe bankovce v rokah. Doma sem jih še enkrat temeljito pregledala in, glej ga zlomka, pet bankovcev ima majhen črn žig. Te morava zamenjati. Zraven morava vzeti dovolj gotovine, saj v Mjanmaru ni bankomatov.
Letalske karte so rezervirane. Ker v Bangkok priletiva zvečer, polet v Yangon pa imava komaj naslednje jutro, sva rezervirala tudi hotel v Bangkoku. Organizacijsko sva tako uredila vse, no, ena malenkost je še ostala - zdravstveno zavarovanje.
Zdaj je treba pametno spakirati (nahrbtnik naj ne bi bil težji od 10 kilogramov), pripraviti spominske kartice za fotoaparat, priskrbeti nekaj darilc za otroke in spominke iz Slovenije, dobiti zdravila (tudi antibiotike) in nekaj hrane, saj bo potovanje tja kar dolgo - v Katarju čakava 10 ur.
V Mjanmaru nimava NIČ rezerviranega. Prelistala sva popotniško bibilijo (LP ali Lonely Planet) in si označila nekaj stvari, ki jih želiva videti. Na takem potovanju ne gre toliko za znamenitosti, templje (malo že), ampak glavni razlog so ljudje in kultura. Veselim se potovanja po državi, kjer elektrika ni samoumevna in jo vklopijo samo ob določenih urah, kjer mobilni telefon ne deluje in je internet (če ga najdeš) počasnejši od polža, kjer ljudje ne poznajo gmaila, yahooja in podobnih komercialnih zadev (nisem še pogruntala, kako se bom javljala domov, morda pa blogger deluje:) ), kjer ...  pa pustimo se presenetit.
V sredo odpotujeva. Naslednje javljanje bo iz Azije. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar