ponedeljek, 9. julij 2012

Bagan ...
Ce imate radi, ampak res radi budisticne stupe in pagode, pridite v Bagan! Kamorkoli pogledava strli vrh kaksne v nebo. Avtobus je bila nova, posebna izkusnja. Zadnjic je bila le sreca (oz. nova cesta med Yangonom in Mandalayem), danasnja voznja je bila  ... hmmmm ... kako bi to opisala ... z Juretovimi besedami: Andrenska graba je autobahn proti temu. :)  Za tiste, ki ne veste, kje je ta graba ... cesta je bila slabsa od makedama.
Presenecajo naju cene prenocisc. Navadna soba s klimo in kopalnico stane od 15 dolarjev naprej (v primerjavi s prejsnjimi potovanji veliko). Hrana, pijaca in druge stvari so na sreco poceni. Za zbiratelje magnetkov: slabo zgleda. Do zdaj sva jih videla ravno 5, ne prevec lepih in pregresno dragih.
Najeta imava spet kolesa, saj vlada ne dovoli tusristom rentati motorjev. :(  Tako da boma jutri spet v 35+ kolesarila cel dan. Lahko si predstavljate, kako imava narisane hlace in majice. Danes zvecer naju je tudi nek domacin  peljal na neobljuden tempelj (malo smo se prebijali skozi goscavo in plezali na skoraj navpicno steno), od koder smo opazovali soncni zahod. Se je splacalo, res.
Pricakovala sva vec turistov. Pri glavnih znamenitostih jih sicer srecujeva (a vsi se ze poznamo na videz, ker nas je tako malo), drugje pa sva ponavadi obkrozena z domacini.
Internet je res katastrofalno pocasen. Da pogledava mail, potrebujeva ok. 15 minut, ostalih 45 minut porabiva za to.  Ce nama hoce kdo kaj sporociti - telefon (mobi) tukaj ne dela! Posljite mail.

Lep pozdrav vsem domov iz dezele nasmehov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar