nedelja, 8. julij 2012

Nasla sva internet! :)
Minglaba! Za nama so ze trije dnevi Burme. Prvi dan sva izkoristila za Yangon, ker sva zvecer imela bus za Mandalay.
Yangon: veliko mesto, s krozno zeleznico - z njo sva se peljala in pri nakupu kart so nama rekli, da se niso imeli Slovencev! :)  Menjala sva denar in jedla v super restavraciji, kjer nihce ni govoril anglesko. Narocila sva s kazanjem na slike v jedilnem listu. Bilo je res dobro, najboljse pa: za mlecne sejke, stiri juhe, neke vrste spomladanke zvitke dve glavni jedi in tri omakce sva placala 3200 kjatov (3 evre!).
Ogledala sva si najvecjo pagodo - shwedagon pagodo, ki je res dih jemajoca.
Zvecer sva nato z zanimanjem pricakovala nocni bus. In prijetno sva bila presenecena, ko je bil res luksuzen, z napisom Arsenal (skoraj pa bio bila na Liverpoolovem). Sklepate lahko, da so res nogometni navdusenci.
Mandalay: prijetno mesto, prav tako veliko, zato sva si izposodila kolesa/ Zanimivo se je bilo zvecer vracati do hotela brez luci in v temi. Na sreco naju je pospremil res prijazen domacin, ki naju je pozneje peljal se na vecerjo - all you can eat burmese style. :) 
Bila sva na Mandalayevem hribu ob soncnem zahodu (ja, privoscilas sva si malo romantike), kjer naju je hitro ogovoril menih. Ko je ugotovil, da je Jure ucitelj anglescine, ga je  zacel klicati teacher.
Drugi dan v Mandalayu (danes) sva sla z najetimi motorji in vozniki malo po okolici, med drugim v kacjo pagodo (imajo 3 ogromne pitone), obiskala sva najdaljsi tikov most na svetu ...

Otroci so pravi soncki. Ko naju zagledajo, kar zacnejo civkati Hello, starejsim pa hitro nariseva nasmesek na obrazu. Ljudje so res prijazni, iskreni, nepokvarjeni (razen nekaterih, ki menjavajo denar), tako da se pocutiva dobrodosla.

Prav lepo vas pozdravljava in se tipkamo/beremo kmalu - upava. ;)

Thwamenaw

Ni komentarjev:

Objavite komentar