petek, 13. julij 2012

Zapustila sva Bagan in se preselila v malo bolj hladen vzhodi predel - k jezeru Inle.
V Baganu sva prekolesarila toliko prasnih cest kot ze dolgo ne, ogledala sva si tisoc in eno pagodo in se kopala v lastnem potu pri temperaturah nad 40 stopinj. Uzivala sva v treh soncnih zahodih, spoznala nekaj lokalcev, eno dekle je celo znalo nekaj slovensko. Nisva mogla verjet. Zadnji vecer sva ji nesla parfumcek, kar je tu zelo zazeljena roba - spominke so hotele menjavati za licila ali parfume.
Spoznala sva nekaj zanimivih ljudi, ki so naju ze povabili na obisk, tako da se potovanja ne bodo koncala. :)
S taksijem sva se tudi zapeljala na goro Popa, kjer so naju napadale opice.
Voznja iz Bagana do Inle je trajala dolgih 10 ur. Ker je bus imel kvazi klimo smo sredi poti odprli okna in zavese so plapolale kot zastave. A bilo je vsaj hladneje. V Inle potem presenecenje - nismo nasli prostih sob! Hoteli so precej zasedeni, ceprav je nizka sezona, a Evropejci imamo pocitnice ... tako sva srecala tudi 7 Slovencev! Druzino iz Kranja in par iz ... hmmm... Ljubljane, ce se prav spomniva. S prijetno družino iz Kranja (Aleš + 4) smo se zvečer tudi dobili na pivu in malo poklepetali - obrazložitev: že doma smo imeli nekaj stikov prek maila in recimo, da smo se že poznali.
Vceraj sva nato z dvema Korejcema sla na celodnevno razikovanje jezera s colnom. Ogledali smo si plavajoce vasi s plavajocimi vrtovi, samostan, kjer imajo macke zdresirane tako, da skacejo skozi obroc kot cirkuski tigri, videli smo dolgovratke in polno delavnic s tobakom, srebrom, svilo, bambusom, lotusom in podobno. Sredi jezera, kjer je voda globoka in cista (brez trave) sva se tudi opogumila in skocila s colna ter malo zaplavala okoli. Korejca sta naju samo s strahom opazovala.
Danes bova spet kolesarila - odpeljati se nameravava na vroce vrelce in v burmanski bordeaux. Tukaj naj bi pridelovali zelo dobro vino in seveda ne bova spustila degustacije. :)
 Za konec pa se slikica iz Bagana, ki sicer ni najina (nimajo citalcev kartic), a da vaj malo lahko deliva lepote te edinstvene dezele z vami.
Lep pozdrav domov!

Ni komentarjev:

Objavite komentar